Címkék

, , , , ,

A Varadinum Film Egyesület csapata egy hiánypotló, egyedülálló ismeretterjesztő útifilm forgatásába kezd. Villányi Zoltán, a film producere és operatőre, Balla Tünde forgatókönyvíró-szerkesztővel és Lakatos Attila történésszel már több sikeres filmen van túl, ők készítették többek között, a Felix Terra- A nagyváradi vár történetéről szóló valamint Bogdánffy Szilárd, Erdély első boldoggáavatott vértanú püspökét bemutató portréfilmet. Mindkét alkotás magyar és román nyelven is megjelent. A Duna és a Magyar Televíziónak több mint tíz éve tudósítói, és alapítói Nagyvárad videoportáljának a www.varadvideo.ro – nak is.

Sem Nagyváradról sem környékéről nem készült eddig olyan film, mely a város építészeti értékei mellett a környék természeti szépségeit is bemutatná. A történelmi belváros látnivalói mellett láthatjuk majd többek között a cséffai nemzeti parkot, melyet második Duna-deltaként is emlegetnek, Pádis egyedülálló karsztvidékét, a szkerisórai jégbarlangot vagy a megye legmagasabb hegycsúcsát.

Több mint 40 történelmi épület és ugyanennyi természeti szépség mellett az évről évre ismétlődő rendezvényekből is felvillantunk pár jellemző képsort. Mindazokról, melyek az itt élő közösségek történelmi hagyományait, kulturális sokszínűségét mutatják be.

Mindezt narrációval, zenével, színesen, változatosan dolgozzák fel az alkotók mozifilmszerűen, HD minőségben, 40-45 percben.
Az Egyesület azt tervezi, hogy kezdetben román, magyar, angol nyelven készíti el a filmet, melyet később, igény szerint német, francia és olasz nyelven is kiadnának. A filmet turisztikai és utazási irodák mellett, panziókban, szállodákban illetve nagyváradi intézményekben, boltokban terjesztenék DVD-n.

A tervezett bemutató időpontja: 2012 november-december.

A film forgatásának megkezdésekor és bemutatójakor sajtótájékoztatót tartunk, ahol kiemelt támogatóinkat külön is megemlítjük. Itt lehetőség van banner kitételére is.
A http://www.varadvideo.ro honlapon és a facebookon folyamatosan tájékoztatjuk a nagyközönséget a film készítésének folyamatáról.

Legyen Ön is részese és támogatója az első olyan útifilmnek, mely Nagyvárad és környékének legfontosabb és legszebb látnivalóit mutatja be! A film forgatásának folyamatát rendszeresen követheti az oldal alján látható weboldalakon.

Támogatási lehetőségek a filmhez

Varadinum Film Egyesület
Nagyvárad, B. Delavrancea ú. 29
Facebook: Varadinum Film
Iwiw: Varadinum Film
http://www.varadinumfilm.wordpress.com
http://www.varadvideo.ro
Email: varadinumfilm@yahoo.com
Telefon:  0745-334533

Reklámok